Indiase zangtechniek – Sinta Wullur

workshop (90 min.)
vrijdag 29 juli 14.00
ZIMIHC theater Wittevrouwen

Componist, zanger en pianist Sinta Wullur neemt je mee naar India en de Indiase ‘raga’s’: traditionele zangtechnieken gebaseerd op unieke toonladders en improvisatie die ze ook veelvuldig in haar eigen werk toepast.

Over de workshopdocent

Over de workshopdocent

Componiste, zangeres en pianiste Sinta Wullur (Indonesië/Nederland) groeide op met klassieke pianomuziek. Haar moeder was pianiste en gaf vanuit hun huis in Bandung les aan vele leerlingen. Toen ze tien jaar oud was, verhuisde het gezin naar Nederland. Sinta studeerde piano en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ton de Leeuw en in Den Haag bij Louis Andriessen en Theo Loevendie. Hier werd haar belangstelling voor de Indonesische gamelan gewekt, en na een muzikale studiereis naar Bali begon ze muziek voor gamelan te schrijven, en richtte ondertussen meerdere gamelangroepen op.

Meer over Sinta (engels)

Algemene informatie

Elke middag kun je van 14.00 – 15.30 uur deelnemen aan diverse workshops, die je laten kennismaken met muziekgenres of zangtechnieken. Van beweging als ondersteuning voor je stem tot Oost-Europese volksmuziek, en van Indiase zangimprovisaties tot spreekkoren. De workshops vinden doorgaans plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen of op een andere plek in het centrum van Utrecht.

Elke workshop wordt maar op één moment gegeven. Per workshop is de toegang € 12,- (voorverkoop) of € 15,- (vanaf 1 juli 2022). Als je een toegangsbewijs hebt gekocht, ontvang je op 20 juli bericht van ons met praktische informatie over de workshop, zoals locatie en tijd en eventueel muziek om voor te bereiden.

 

English summary

An introduction in Indian raga’s and other vocal techniques.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or daytickets. If you are interested in this topic, you might be interested in the sessions by Sinta Wullur in the main programme.)