Open singing – Brusselplein

gratis (30 min.)
do, vrij, zat 17.30

Elke dag is er aan het eind van de middag een open singing: gewoon lekker samen zingen onder leiding van een inspirerende dirigent. Ervaring is niet nodig, alleen zin om te zingen.

De open singings vinden op meerdere plekken in de stad plaats. Ze zijn gratis toegankelijk en een reservering is niet nodig. Er wordt geen bladmuziek gebruikt, dus noten lezen is niet nodig. Het repertoire is divers: van klassiek tot pop en van Turkse volksliedjes tot Nederlandstalige smartlappen. De open singing wordt elke dag door een andere dirigent ingevuld. Kom je ook?

Dirigenten
Donderdag 28 juli, 17.30 – 18.30 uur
Winkelcentrum Overvecht: Froukelien IJntema
Brusselplein, Leidsche Rijn: Jan+Merzi
Stadhuisplein, City centre: Maria Delver

Vrijdag 29 juli, 17.30 – 18.30 uur
Winkelcentrum Overvecht: Jan+Merzi
Brusselplein, Leidsche Rijn: Maria Delver
Stadhuisplein, Binnenstad: Froukelien IJntema

Zaterdag 30 juli, 17.30 – 18.30 uur
Winkelcentrum Overvecht: Maria Delver
Brusselplein, Leidsche Rijn: Froukelien IJntema
Stadhuisplein, Binnenstad: Jan+Merzi

Praktisch
Geen ervaring of bladmuziek nodig.
Tijdstip 17.30 – 18.00 uur
Data: Donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2022.
Elke dag op drie locaties: Brusselplein (Leidsche Rijn Winkelcentrum bij de bibliotheek, Winkelcentrum Overvecht, Stadhuisplein – binnenstad bij café De Zaak)

Dirigenten

Maria Delver

Maria Delver

Maria Delver – Renders heeft een bloeiende zangles praktijk in Bergen Noord Holland en is regelmatig als soliste actief. Ze geeft stemvorming aan verschillende koren, coachte een meidenband en werkt samen met diverse muziekdocenten en regisseurs waarmee ze ook projecten organiseert.

Meer over Maria Delver
Merzi Rajala & Jan Schumacher

Merzi Rajala & Jan Schumacher

Merzi Rajala, een Finse pionier op het gebied van ritmische koordirectie, componist en pedagoog, is gespecialiseerd in populaire muziek, waaronder wereldmuziekgenres en fusies.
Jan Schumacher is als muziekdirecteur verbonden aan de Goethe-Universiteit in Frankfurt. Hij doceert directie aan de muziekacademie van Darmstadt en is dirigent van het bekroonde ensemble Camerata Musica Limburg.

Meer over Merzi Rajala en Jan Schumacher (engels)
Froukelien IJntema

Froukelien IJntema

Dirigent Froukelien IJntema brengt enthousiasme, helpt mensen over drempels en is een verbinder. Al ruim 25 jaar geeft zij lokaal en (inter)nationaal vorm aan inclusief samenleven. Net als een dirigent in een koor, versterkt ze diverse ‘stemgroepen’ en laat ze in dialoog hun perspectief en geluid delen. Werelden komen samen en er klinkt ‘muziek’ die gehoord wordt.

Meer over Froukelien IJntema

English

Every day in the late afternoon, open singings take place in several places in the city of Utrecht. The open singings are connected to the masterclass on open singing and both Jan Schumacher and Merzi Rajala will conduct some of the open singings. If you are a participant of the Masterclass Open singing in the main programme, you will join Merzi and Jan at this open singing. You will learn how an open singing works in real life and what the challanges are you might face.