Muziek in het moment – 3 daags atelier met Nicoline Snaas

atelier
donderdag 28 juli 9.30
ZIMIHC theater Stefanus

Nicoline Snaas (dirigente, zangeres en improvisatiecoach) neemt je mee in de wereld van muzikale improvisatie. Daarbij gebruikt ze methodieken die ze leerde van Rhiannon, Bobby McFerrin en Roy Hart. Experiment en onderzoek zijn de rode draad in dit creatieve zanglab. Improviseren is een kunst, maar dat het niet eng hoeft te zijn bewijst Nicoline met het gebruik van onder meer de circle song techniek. Een presentatie van het atelier vindt plaats op zondag 31 juli.

Special guest

De Hongaarse en wereldwijd bekende muziekpedagoog Árpád Toth brengt naar dit atelier zijn kennis en kunde over de methodes van Kodály mee, een beroemde methode die een hele praktische benadering van muziekonderwijs behelst met een nadruk op de eigen taal van zangers. Voertaal van het atelier is Nederlands, de speciale gast spreekt Engels.

In elk atelier komt ook een gast langs, die je kennis laat maken met een andere muzikale invalshoek op de muziek waar je in het atelier aan werkt. De ateliers vinden plaats in de theaters van ZIMIHC in de wijken Zuilen, Overvecht en Wittevrouwen in Utrecht. Als je een toegangsbewijs hebt gekocht, ontvang je op 20 juli bericht van ons met praktische informatie over de workshop, zoals locatie en tijd en eventueel muziek om voor te bereiden.

Over de atelierdirigent

Over de atelierdirigent

Nicoline Snaas is opgegroeid met muziek en zang. Muziek geeft haar een antenne met verleden, heden en toekomst. Door les te geven en met groepen te werken ervaart ze, zoals ze zelf zegt liefde en vrede. Zingen is voor haar de beste manier om in contact te zijn met een ander op basis van gelijkheid. Er is geen autoriteit of hiërarchie, er zijn geen regels.
Tijdens haar zangcarrière liet ze zich inspireren door de internationaal bekende zangers en toonkunstenaars Peggy Larson, Rhiannon, Jonathan Hart, Janny Nijland, Sheila Jordan en volgde ze bij sommigen van hen les.

Meer
Special guest Árpád Toth

Special guest Árpád Toth

Dr. Árpád Tóth (Hongarije) is een internationaal vermaard Kodály-specialist van de jonge generatie. Hij doceert op regelmatige basis in tientallen landen, aan verschillende universiteiten en zomercursussen. Árpád heeft geeft les op elk niveau: van vijfjarigen tot seniorenkoren, van niet-professionals tot academici.

 

Meer

Algemene informatie

In een atelier ga je drie ochtenden aan de slag met een specifiek genre uit de koormuziek. Je werkt samen met een specialist uit het genre toe naar een presentatie op zondagmiddag, in de centrale hal van Bibliotheek Utrecht. Er worden drie ateliers georganiseerd.
In elk atelier komt ook een gast langs, die je kennis laat maken met een andere muzikale invalshoek op de muziek waar je in het atelier aan werkt. De ateliers vinden plaats in de theaters van ZIMIHC in de wijken Zuilen, Overvecht en Wittevrouwen in Utrecht.

Tijden en prijzen

– donderdag 28 juli & vrijdag 29 juli & zaterdag 30 juli altijd 9.30 – 12.00 uur
– zondag 31 juli presentatie 14.00 – 15.30 uur
– toegang € 40,- voorverkoop / € 45,- vanaf 1 juli 2022 (3 ochtenden + presentatie)

English summary

Three mornings improvisation with Nicoline Snaas and special guest Árpád Tóth.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or daytickets.)