Letse muziek in alle toonaarden – Jurģis Cābulis

workshop (90 min.)
donderdag 28 juli 14.00
ZIMIHC theater Wittevrouwen

De gloednieuwe chef-dirigent en artistiek leider van jeugdkoor Kamer… (Letland) Jurģis Cābulis laat je kennismaken met de muziek uit zijn regio. Van hedendaagse muziek tot traditionele volksliedjes, precies op de manier zoals hij ook werkt met Kamer…, het koor wat tijdens Leading Voices één van de concerten op zaterdagavond verzorgt. Leer meer over muziek uit Letland en werk met een van de meest talentvolle dirigenten uit die regio.

Voertaal: Engels

Over de workshopdocent

Over de workshopdocent

Jurģis Cābulis is de gloednieuwe chef-dirigent en artistiek leider van het Kamēr… jeugdkoor. Hij verdiende zijn sporen in Riga als dirigent en artistiek leider van de koorschool en het kamerkoor Ave Sol. Jurģis richtte in Letland zijn eigen kamerkoor op in 2010, waarmee hij diverse prijzen behaalde. Hij won als dirigent ook Letlands grootste dirigentenconcours, de Jāzeps Vītols International Choral Conductors Competition.

Algemene informatie

Elke middag kun je van 14.00 – 15.30 uur deelnemen aan diverse workshops, die je laten kennismaken met muziekgenres of zangtechnieken. Van beweging als ondersteuning voor je stem tot Oost-Europese volksmuziek, en van Indiase zangimprovisaties tot spreekkoren. De workshops vinden doorgaans plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen of op een andere plek in het centrum van Utrecht.

Elke workshop wordt maar op één moment gegeven. Per workshop is de toegang € 12,- (voorverkoop) of € 15,- (vanaf 1 juli 2022). Als je een toegangsbewijs hebt gekocht, ontvang je op 20 juli bericht van ons met praktische informatie over de workshop, zoals locatie en tijd en eventueel muziek om voor te bereiden.

English summary

Conductor Aivis Greters will give an introduction about contempary music and traditional songs from Latvia for amateur singers.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or daytickets)