Inloop programma Bibliotheek Neude

gratis
donderdag 28 juli 9.00 - 18.00
Bibliotheek Neude

De centrale hal van de Bibliotheek Utrecht (die overigens een geweldige akoestiek heeft!) is het kloppend hart van Leading Voices. Hier zijn diverse gratis toegankelijke activiteiten te vinden. Maak kennis met nieuwe muziek, zing en doe mee of luister naar een inspirerend verhaal.

TRIBUNE podium, programma donderdag 28 juli

Doe mee of leer iets nieuws tijdens een van de presentaties in het Tribune programma. Je vindt de Tribune onder de roltrappen in de bibliotheek. In de ochtend is de voertaal Engels, in de middagen Nederlands.

10.15 uur - Hal Leonard: Presentatie SAM-Klang series

10.15 uur - Hal Leonard: Presentatie SAM-Klang series

De bekende Deense dirigent Morten Schuldt-Jensen geeft een uitgebreid overzicht van de nieuwe SAM-Klang. SAM-Klang is gericht op koren die te weinig mannelijke stemmen hebben. SAM-Klang is gearrangeerd voor sopraan, alt en één mannenstem en is geschikt voor koren van alle niveaus. Tijdens de sessie maken de deelnemers al zingend kennis met de muziek. Voertaal is Engels. Lees hier meer.

10.45 uur - Vocalise App: Presentatie van een stemtraining app

10.45 uur - Vocalise App: Presentatie van een stemtraining app

De holistische stemtraining app Vocalise is ontworpen voor koorzangers van alle niveaus met een klassieke achtergrond, maar ook geschikt in een bredere context. De app helpt zangers om zich vrijer uit te drukken en hun stem op een gezonde manier te gebruiken. Doe mee met de oefenen die je ook in de app kunt vinden. Voertaal is Engels.

11.15 uur - Presentatie: Songs for Europe

11.15 uur - Presentatie: Songs for Europe

Songs for Europe is een project over het delen van kennis over muziekpedagogie voor docenten koorzang. De tools die in het project worden ontwikkeld, een online bibliotheek met repertoire en lesmateriaal helpen zowel studenten als docenten. Songs for Europe is verbonden aan Gerard Wirth, één van de sessieleiders van Leading Voices. Voertaal is Engels

11.45 uur - Dutch Choir Music NOW: project and repertoire presentation by Nieuw Geneco

11.45 uur - Dutch Choir Music NOW: project and repertoire presentation by Nieuw Geneco

Het platform Dutch Choir Music NOW is ontwikkeld tijdens de pandemie. Een koordirigent gaf een aantal vrouwelijke componisten de opdracht voor korte en eenvoudige composities. Het resultaat is te vinden op een speciale website en biedt meer dan 30 composities voor vrouwenkoren (ook toepasbaar voor mannenstemmen). Alle composities zijn gratis te downloaden en worden ondersteund door audiobestanden. Voertaal is Engels.

14.15 uur - Choireography voor canons met Panda van Proosdij

14.15 uur - Choireography voor canons met Panda van Proosdij

Een nieuw lied leren door middel van beweging? In deze korte workshop laat Panda van Proosdij je zien hoe dat gaat! Kom lekker meedoen om 14.15 uur bij het Tribune podium en ontdek hoe makkelijk het is! Lees hier de informatie over het boek bij deze workshop.

15.15 uur - Geluiden ontdekken - Zangspelletjes voor kinderen.

15.15 uur - Geluiden ontdekken - Zangspelletjes voor kinderen.

Zeynep Eren Kovankaya presenteert ‘Geluiden Ontdekken – Zangspelletjes voor Kinderen”. Het is leuk voor kinderen om zich bewust te worden van hoe rijk hun geluiden zijn. Geeuwen, huilen, lachen, schreeuwen of zelfs praten zijn verschillende manieren om je stem te gebruiken. De kinderen ontdekken hun stem met zangspelletjes en oefeningen. Voor kinderen van 8-12 jaar. Voertaal is Engels

15.45 uur - Filmvertoning: documentaire Stem des Volks

15.45 uur - Filmvertoning: documentaire Stem des Volks

In 2021 bestond het Utrechtse koor Stem des Volks maar liefst 90 jaar. Het koor is opgericht in 1931 als onderdeel van de socialistische arbeidersbeweging en heeft inmiddels een lange traditie, maar ook oog voor de toekomst. Om 15.45 uur leidt een van de zangers van het koor de documentaire in.

EXPO podium, programma donderdag 28 juli

Het EXPO podium wordt gepresenteerd door Mathilde Sanchez (F) en heeft als voertaal Engels. Wil jij ook max. 15 minuten op dit podium staan om een boek of evenement te promoten? Schrijf je dan in voor een plek bij de centrale informatiebalie van Leading Voices. Let op: vol is vol.

13.00 uur - Online muziekbibliotheek Musicanet

13.00 uur - Online muziekbibliotheek Musicanet

In Bibliotheek Neude is al veel muziek te vinden. Musicanet is een online muziekbibliotheek, gespecialiseerd in koormuziek. In deze presentatie van 13.00 – 13.15 uur krijg je een inkijkje in hoe jij deze online bibliotheek voor jouw koor kunt gebruiken. Voertaal is Engels.

14.00 uur - Walking in Beauty

14.00 uur - Walking in Beauty

Kom alles te weten over een nieuw, internationaal koormuziekfestival geïnspireerd op de muziek van Ēriks Ešenvalds. Dit is een project van CHORALSPACE in 2023, welke eindigt met een grandioos meezingconcert in de Berliner Philharmonie. Voertaal is Engels.

15.00 uur - Musique en Territoires: Presentatie Pilot studie handicaps en welzijn

15.00 uur - Musique en Territoires: Presentatie Pilot studie handicaps en welzijn

De Franse organisatie Musique en Territoires is bezig met het opzetten van een pilotstudie getiteld ‘For an Observation of Raising Welcoming Activities Regarding Disability (FORWARD) & Psychic-health Psycho-social Risks & Wellbeing (2PRW) for Singers’. Deze studie wordt gelanceerd in het kader van de MusiCAIRE-oproep van de Europese Muziekraad (EMC). Voertaal van de presentatie is Engels.

15.15 uur - Zing Magazine interviewt Thomas Hessels

15.15 uur - Zing Magazine interviewt Thomas Hessels

In oktober brengt Uitgeverij ZINGMagazine Zang pur sang uit. Het boek beschrijft de ontwikkeling over zestig jaar lichte koormuziek in Nederland. Van vocal groups die in de jaren ’60 de ‘Amerikaanse’ close harmony naar Nederland halen tot de popkoren van nu. Nog niet eerder is deze boeiende geschiedenis in kaart gebracht. Oswin Schneeweisz, hoofredacteur ZINGmagazine, gaat erover in gesprek met de twee auteurs: Thomas Hessels en Harm Peter Smilde.

17.00 uur - Vrienden van European Choral Association

17.00 uur - Vrienden van European Choral Association

Kom en leer de huidige en volgende generatie van de Europese koorfamilie kennen op deze informele bijeenkomst van de Vrienden van de European Choral Association, inclusief een reünie van de leden van het Jeugdcomité van de European Choral Association.

DIRECTIEKAMER, programma donderdag 28 juli

13.45 - 17.15 uur - Vocal Care Corner

13.45 - 17.15 uur - Vocal Care Corner

Heb je vaak een schorre stem of pijn aan je stem tijdens of na het zingen, kom dan langs in de Vocal Care Corner. Daar staan elke middag specialisten van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen voor je klaar om je te helpen dit op te lossen. De sessies duren 15 minuten. Wil je aan een specifiek probleem werken? Neem dan het bladmuziek in tweevoud mee.

Vandaag staan specialisten Luthine Postuma (Klassiek) en Frank Hermans (Klassiek) voor je klaar.

Op donderdag en vrijdag ben je welkom in de intieme Directiekamer en op zaterdag in het Laboratorium waar ze ook grotere groepen kunnen ontvangen. Lees hier bij welke specialisten je terecht kunt.

EXPO – markt

In de hal van de bibliotheek vind je ook een markt met muziekuitgeverijen, (inter)nationale koormuziekorganisaties en festivals en nog veel meer. Ontdek nieuwe muziek of maak vast reisplannen voor 2023, 2024 of verder! De EXPO is elke dag tussen 9.00 – 18.00 uur vrij toegankelijk.

Meer info

Wil je meer informatie over dit gratis inloopprogramma? Haal dan het (gratis) informatieblad bij de informatiedesk in de hal van Bibliotheek Neude.

Praktisch

Het gratis toegankelijke inloop programma biedt op donderdag 28 juli, vrijdag 29 juli, zaterdag 30 juli tussen 09.30 – 17.00 uur elke dag een ander aanbod.
Programma onder voorbehoud.

English

Everyday the hall of the Central Library is free accessible and offers a free programme for inhabitants of Utrecht. You can expect 30 minute workshops, 15 minute presentations and much more. Most in Dutch, some in English. Feel free to join!