Inloop programma Bibliotheek Neude

gratis
zaterdag 30 juli 9.00 - 18.00
Bibliotheek Neude

De centrale hal van de Bibliotheek Utrecht (die overigens een geweldige akoestiek heeft!) is het kloppend hart van Leading Voices. Hier zijn diverse gratis toegankelijke activiteiten te vinden. Maak kennis met nieuwe muziek, zing en doe mee of luister naar een inspirerend verhaal.

Tribune programma – zaterdag 30 juli

Doe mee of leer iets nieuws tijdens een van de presentaties in het Tribune programma. Je vindt de Tribune onder de roltrappen in de bibliotheek. In de ochtend is de voertaal Engels, in de middagen Nederlands.

10.15 uur - Uitgeverij Carus presenteert de Carus App

10.15 uur - Uitgeverij Carus presenteert de Carus App

Krijg alles te horen over de Carus App: een digitaal hulpmiddel voor zowel dirigenten als koren. Deze app heeft al veel koorzangers geholpen met een effectieve repetitie voorbereiding. De app is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en biedt een coach voor het leren van je eigen koorpartij. Voertaal van deze presentatie is Engels. Lees meer over de app.

10.45 uur - Malala speaks: children of the world sing for peace

10.45 uur - Malala speaks: children of the world sing for peace

Malala Speaks is geïnspireerd op de Pakistaanse activiste Malala Yousafzai (1997). Uit haar woorden creëerde de bekroonde componiste Marion von Tilzer een lied om kinderen en jongeren te inspireren, te bekrachtigen en te verbinden in uitdagende tijden. Dit lied wordt gezongen door kinderen uit alle hoeken van de wereld. Malala Speaks is onderdeel van Marion’s serie ‘Ontmoetingen met Opmerkelijke Vrouwen’: een project dat een middel is voor kinderen en jongeren om hun impact te erkennen in een wereld. Voertaal is Engels.

11.15 uur - Uitgeverij Ficta presenteert Muziek voor Kinderen

11.15 uur - Uitgeverij Ficta presenteert Muziek voor Kinderen

Tijdens deze workshop ontdek je al zingend geweldige, vooral hedendaagse, Catalaanse koormuziek. Enkele van de componisten zijn in tijdens de sessie aanwezig. Voertaal is Engels.

 

12.15 uur - Sing along voor kinderen: Ontmoet het Oosten!

12.15 uur - Sing along voor kinderen: Ontmoet het Oosten!

Dirigent Loes van Hapert geeft kinderen een kijkje in de wereld van de Oosterse muziek. Spelenderwijs maak je kennis met de klanken, instrumenten en toonladders van de Oosterse wereld. Samen zing je liedjes onder begeleiding van de Ud, een instrument dat veel gebruikt wordt in het Midden Oosten. Voor kinderen tussen 8-12 jaar.

13.15 uur - KBZON - Sing Along ‘Blij je te horen’ met Ruben de Grauw

13.15 uur - KBZON - Sing Along ‘Blij je te horen’ met Ruben de Grauw

Toen na de pandemie de Nederlandse koorsector weer langzaam op gang kwam, werd een nieuw lied gecreëerd om de amateurkoren en -zangers in Nederland te inspireren. Componist Jetse Bremer creëerde het lied ‘Blij je te horen’. Tijdens deze workshop leert dirigent Ruben de Grauw jou dit lied en helpt hij mee het samen te zingen. Lees hier meer.

EXPO podium – zaterdag 30 juli

Het EXPO podium wordt gepresenteerd door Mathilde Sanchez (F) en heeft als voertaal Engels. Wil jij ook max. 15 minuten op dit podium staan om een boek of evenement te promoten? Schrijf je dan in voor een plek bij de centrale informatiebalie van Leading Voices. Let op: vol is vol.

14.00 uur - Choral Connections - Presentatie Sing Along in Barcelona: Mozart Requiem

14.00 uur - Choral Connections - Presentatie Sing Along in Barcelona: Mozart Requiem

In 2022 nodigt het beroemde Orfeó Català enthousiaste zangers uit op zijn podium in de adembenemende ambiance van het Palau de la Música Catalana in Barcelona. Centraal staat het Requiem van Mozart met het Orchestra Simfònica del Vallès en onder leiding van David Lawrence.
Voertaal van de presentatie is Engels.

14.15 uur - Choral Connections - Presentatie Sing Along in Barcelona: Mozart Requiem

14.15 uur - Choral Connections - Presentatie Sing Along in Barcelona: Mozart Requiem

De Mexicaanse beeldend kunstenaar Carlos Amorales werkte al enkele jaren in Utrecht aan de ontwikkeling van een nieuw kunstwerk, in opdracht van de stad Utrecht. Hij heeft koorzang gekozen als zijn belangrijkste materiaal voor dit stuk. In oktober 2022 wordt het stuk aan Utrecht gepresenteerd. In dit interview vertelt Carlos alles over dit mooie project! Voertaal is Engels. Lees hier meer over dit bijzondere project.

14.30 uur - Optreden Lake District Sound

14.30 uur - Optreden Lake District Sound

Het koor bestaat inmiddels 28 jaar. Samen zijn ze op vele koorreizen geweest naar o.a Glasgow, Brighton, Calpe en Trier waar vele prijzen zijn gewonnen. Ook treden ze regelmatig op bij festivals en feesten. Lake District Sound is een hechte en gezellige club mannen die graag met elkaar zingt.

15.00 uur - Collectief/ participatief creatieproces in vocale praktijken - Prospectief en partnerschap

15.00 uur - Collectief/ participatief creatieproces in vocale praktijken - Prospectief en partnerschap

Veel projecten of evenementen kijken ernaar uit om meer participatief en collaboratief te zijn. Zo organiseert Musique en Territoires jaarlijks een Singing Roadshow-sessie, 3/4 dagen leren door te doen, eindigend met een collectieve creatie met een groep van 40 tot 50 personen in A Cappella-muziek. Wat zijn de artistieke, pedagogische, sociale en maatschappelijke belangen van deze projecten? In welk tijdsbestek vinden ze plaats? Welke nieuwe vaardigheden zijn gemobiliseerd en nodig? Voertaal is Engels.

16.45 uur - Presentatie WSCM in Instanbul door Burak Onur Erdem

16.45 uur - Presentatie WSCM in Instanbul door Burak Onur Erdem

Het World Symposium on Choral Music vindt plaats in Istanbul van 25-30 april 2023! Burak Onur Erdem informeert over het laatste nieuws over de WSCM. Je kunt ook naar de IFCM-stand in Expo komen en meer te weten komen over de programma’s die het symposium dit jaar biedt. Laten we elkaar ontmoeten in het thema “Changing Horizons” en de verschillende zang tradities in Istanbul waarderen! Voertaal is Engels

LABORATORIUM – programma zaterdag 30 juli

13.45 - 17.15 uur - Vocal Care Corner

13.45 - 17.15 uur - Vocal Care Corner

Heb je vaak een schorre stem of pijn aan je stem tijdens of na het zingen, kom dan langs in de Vocal Care Corner. Daar staan elke middag specialisten van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen voor je klaar om je te helpen dit op te lossen. De sessies duren 15 minuten. Wil je aan een specifiek probleem werken? Neem dan het bladmuziek in tweevoud mee.

Vandaag staan specialisten Luthine Postuma (Klassiek) en Gwen van Genderen (CVT/Pop/Rock/Musical) voor je klaar.

Op donderdag en vrijdag ben je welkom in de intieme Directiekamer en op zaterdag in het Laboratorium waar ze ook grotere groepen kunnen ontvangen. Lees hier bij welke specialisten je terecht kunt.

EXPO – markt

In de hal van de bibliotheek vind je ook een markt met muziekuitgeverijen, (inter)nationale koormuziekorganisaties en festivals en nog veel meer. Ontdek nieuwe muziek of maak vast reisplannen voor 2023, 2024 of verder! De EXPO is elke dag tussen 9.00 – 18.00 uur vrij toegankelijk.

Meer info

Wil je meer informatie over dit gratis inloopprogramma? Haal dan het (gratis) informatieblad bij de informatiedesk in de hal van Bibliotheek Neude.

Praktisch

Het gratis toegankelijke inloop programma biedt op donderdag 28 juli, vrijdag 29 juli, zaterdag 30 juli tussen 09.30 – 17.00 uur elke dag een ander aanbod.
Programma onder voorbehoud.

English

Everyday the hall of the Central Library is free accessible and offers a free programme for inhabitants of Utrecht. You can expect 30 minute workshops, 15 minute presentations and much more. Most in Dutch, some in English. Feel free to join!