Inloop programma Bibliotheek Neude

gratis
vrijdag 29 juli 9.00 - 18.00
Bibliotheek Neude

De centrale hal van de Bibliotheek Utrecht (die overigens een geweldige akoestiek heeft!) is het kloppend hart van Leading Voices. Hier zijn diverse gratis toegankelijke activiteiten te vinden. Maak kennis met nieuwe muziek, zing en doe mee of luister naar een inspirerend verhaal.

Tribune programma – vrijdag 29 juli

Doe mee of leer iets nieuws tijdens een van de presentaties in het Tribune programma. Je vindt de Tribune onder de roltrappen in de bibliotheek. In de ochtend is de voertaal Engels, in de middagen Nederlands.

10.15 uur - Zing mee met de Bob Boon Singers

10.15 uur - Zing mee met de Bob Boon Singers

In deze korte workshop laat dirigent Koen Vits je kennismaken met de muziek van de Bob Boon Singers. De Bob Boon Singers waren een toonaangevende popgroep in België die na 50 jaar, in 2013, gestopt zijn. Maak kennis met hun muziek en zing samen met Koen enkele nummers. Lees hier meer over de popgroep.

Geannuleerd: 10.45 uur - Zing zoals je Lacht

Geannuleerd: 10.45 uur - Zing zoals je Lacht

Deze workshop is geannuleerd.

Hetty Gehring laat je zien hoe je gebruik kunt maken van alle spieren waarmee je ook lacht om nog beter te kunnen zingen. In je gezicht en in je buik. Dus kun je niet zingen, maar wel lachen? Doe dan mee en ontdek hoe je al lachend kunt zingen. Lees meer over deze workshop.

11.45 uur - Ficta edicions i produccions sl: sing along

11.45 uur - Ficta edicions i produccions sl: sing along

Ontdek in deze interactieve presentatie nieuwe hedendaagse koormuziek uit Catalonië en zing mee met enkele van de componisten. Voertaal is Engels. Lees hier meer over FICTA publishers.

12.15 uur - Sing along voor kinderen: Ontmoet het Oosten!

12.15 uur - Sing along voor kinderen: Ontmoet het Oosten!

Dirigent Loes van Hapert geeft kinderen een kijkje in de wereld van de Oosterse muziek. Spelenderwijs maak je kennis met de klanken, instrumenten en toonladders van de Oosterse wereld. Samen zing je liedjes onder begeleiding van de Ud, een instrument dat veel gebruikt wordt in het Midden Oosten. Voor kinderen tussen 8-12 jaar.

13.15 uur - Presentatie Youth Involvement

13.15 uur - Presentatie Youth Involvement

De European Choral Association heeft een lange traditie in het betrekken van de jeugd bij de organisatie. Om de drie jaar wordt een speciale jeugdcommissie van zes tot zeven leden benoemd. Onlangs presenteerde de jeugdcommissie een handboek over het betrekken van jeugd: waarom het belangrijk is om dit te doen en hoe je dit kunt organiseren. Heb je een probleem met het aantrekken van jongeren? Kom dan zeker hier naartoe! Voertaal is Engels.
14.15 uur - Doen & Laten: Kruip in de huid van de koordirigent

14.15 uur - Doen & Laten: Kruip in de huid van de koordirigent

Altijd al eens willen dirigeren? Of ervaren hoe dat is? In deze korte workshop maak je kennis met de basisprincipes van het dirigeren van een koor: wat moet je doen, en wat juist niet? De workshop wordt gegeven door Hans Noijens, coördinator van de Dirigentenwerkplaats Utrecht.
15.15 uur - Filmvertoning: documentaire Stem des Volks

15.15 uur - Filmvertoning: documentaire Stem des Volks

In 2021 bestond het Utrechtse koor Stem des Volks 90 jaar. Het koor is opgericht in 1931 als onderdeel van de socialistische arbeidersbeweging en heeft inmiddels een lange traditie. Om 15.15 uur leidt een van de zangers van het koor de documentaire in.

16.15 uur - Geluiden ontdekken - Zangspelletjes voor kinderen.

16.15 uur - Geluiden ontdekken - Zangspelletjes voor kinderen.

Zeynep Eren Kovankaya presenteert ‘Geluiden Ontdekken – Zangspelletjes voor Kinderen”. Het is leuk voor kinderen om zich bewust te worden van hoe rijk hun geluiden zijn. Geeuwen, huilen, lachen, schreeuwen of zelfs praten zijn verschillende manieren om je stem te gebruiken. De kinderen ontdekken hun stem met zangspelletjes en oefeningen. Voor kinderen van 8-12 jaar. Voertaal is Engels

Geannuleerd: 16.15 uur - Zing zoals je Lacht

Geannuleerd: 16.15 uur - Zing zoals je Lacht

Deze workshop is geannuleerd.
Hetty Gehring laat je zien hoe je gebruik kunt maken van alle spieren waarmee je ook lacht om nog beter te kunnen zingen. In je gezicht en in je buik. Dus kun je niet zingen, maar wel lachen? Doe dan mee en ontdek hoe je al lachend kunt zingen. Voor alle leeftijden. Lees meer over deze workshop.

EXPO podium – vrijdag 29 juli

Het EXPO podium wordt gepresenteerd door Mathilde Sanchez (F) en heeft als voertaal Engels. Wil jij ook max. 15 minuten op dit podium staan om een boek of evenement te promoten? Schrijf je dan in voor een plek bij de centrale informatiebalie van Leading Voices. Let op: vol is vol.

13.00 uur - CFN Presentation

13.00 uur - CFN Presentation

Ontdek nieuwe festivals in de presentatie van het Choral Festival Network (CFN): een netwerk van ongeveer 30 gekwalificeerde internationale festivals en competities van niet-commerciële koorfestivals zonder winstoogmerk. Voertaal is Engels. Lees hier meer over het Choral Festival Network.

14.00 uur - Connecting Choral Communities

14.00 uur - Connecting Choral Communities

Ben jij met je koor op zoek naar een samenwerking met een koor elders in Europa? Kom dan naar deze presentatie van CHORAL SPACE. Ontdek hoe zij koren met elkaar verbinden en wat ze voor jou kunnen betekenen.

15.00 uur - Presentation: Musichorus

15.00 uur - Presentation: Musichorus

De digitale tool Musichorus kan iedere dirigent of artistieke commissie van een koor helpen bij het samenstellen van een repertoire. Bezoek de presentatie en kom alles te weten over dit prachtige hulpmiddel. Voertaal is Engels. Lees hier meer over de tool.

16.00 uur - Musique en Territoires: certification process

16.00 uur - Musique en Territoires: certification process

Deze Franse netwerkorganisatie van koren en korenorganisaties heeft als doel nieuwe projecten te ontwikkelen waarin de nadruk ligt op artistieke projecten en ontwikkelen van nieuwe muziek voor amateurs en professionals. Musique en Territoires werkt ook op Europees niveau en is altijd in voor nieuwe projecten en netwerken. Voertaal is Engels.

DIRECTIEKAMER, programma vrijdag 29 juli

13.45 - 17.15 uur - Vocal Care Corner

13.45 - 17.15 uur - Vocal Care Corner

Heb je vaak een schorre stem of pijn aan je stem tijdens of na het zingen, kom dan langs in de Vocal Care Corner. Daar staan elke middag specialisten van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen voor je klaar om je te helpen dit op te lossen. De sessies duren 15 minuten. Wil je aan een specifiek probleem werken? Neem dan het bladmuziek in tweevoud mee.

Vandaag staan specialisten Luthine Postuma (Klassiek) en Gwen van Genderen (CVT/Pop/Rock/Musical) voor je klaar.

Op donderdag en vrijdag ben je welkom in de intieme Directiekamer en op zaterdag in het Laboratorium waar ze ook grotere groepen kunnen ontvangen. Lees hier bij welke specialisten je terecht kunt.

EXPO – markt

In de hal van de bibliotheek vind je ook een markt met muziekuitgeverijen, (inter)nationale koormuziekorganisaties en festivals en nog veel meer. Ontdek nieuwe muziek of maak vast reisplannen voor 2023, 2024 of verder! De EXPO is elke dag tussen 9.00 – 18.00 uur vrij toegankelijk.

Meer info

Wil je meer informatie over dit gratis inloopprogramma? Haal dan het (gratis) informatieblad bij de informatiedesk in de hal van Bibliotheek Neude.

Praktisch

Het gratis toegankelijke inloop programme biedt op donderdag 28 juli, vrijdag 29 juli, zaterdag 30 juli tussen 09.30 – 17.00 uur elke dag een ander aanbod.
Programma onder voorbehoud.

English

Everyday the hall of the Central Library is free accessible and offers a free programme for inhabitants of Utrecht. You can expect 30 minute workshops, 15 minute presentations and much more. Most in Dutch, some in English. Feel free to join!