Een introductie op Vocal Painting – Mathieu Vulto

workshop (90 min.)
vrijdag 29 juli 14.00
ZIMIHC theater Wittevrouwen

Dirigent en docent Mathieu Vulto, werkzaam bij NHL Stenden en Codarts, laat zich leiden door co-creatie in zijn werk met zangers. In deze workshop werkt hij met de basisprincipes van Vocal Painting. Door de intuïtieve hand- en armbewegingen uit deze methode ontdek je hoe gemakkelijk improviseren en samen muziek maken kan zijn! Vocal Painting is ontwikkeld door professor Jim Daus Hjernøe in Denemarken.

Over de workshopdocent

Over de workshopdocent

Mathieu Vulto studeerde bugel, directie en muziek in het onderwijs aan de Muziekuniversiteit Alkmaar/Amsterdam en Schulmusik aan de Hochschule für Musik in Hamburg. Toen hij aan zijn studie begon, werd hij lid van het jazzkoor van de universiteit en werd meteen verliefd op de vocale jazz. Mathieu reisde vervolgens naar de Verenigde Staten, om te werken met vocale jazzlegendes Steve Zegree en Darmon Meader, en volgde masterclasses bij Kirby Shaw (scat vocal), Michele Weir, Phil Matson en Cedric Dent.

Meer over Mathieu (engels)

Algemene informatie

Elke middag kun je van 14.00 – 15.30 uur deelnemen aan diverse workshops, die je laten kennismaken met muziekgenres of zangtechnieken. Van beweging als ondersteuning voor je stem tot Oost-Europese volksmuziek, en van Indiase zangimprovisaties tot spreekkoren. De workshops vinden doorgaans plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen of op een andere plek in het centrum van Utrecht.

Elke workshop wordt maar op één moment gegeven. Per workshop is de toegang € 12,- (voorverkoop) of € 15,- (vanaf 1 juli 2022). Als je een toegangsbewijs hebt gekocht, ontvang je op 20 juli bericht van ons met praktische informatie over de workshop, zoals locatie en tijd en eventueel muziek om voor te bereiden.

 

English summary

Mathieu Vulto works with the basic principles of Vocal Painting, a method developed by professor Jim Daus Hjernøe in Denmark.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or day tickets. Please check the main programme to find sessions by Mathieu that you can access with your passe-partout or day ticket.)