Beweeg je stem – Panda van Proosdij

workshop (90 min.)
vrijdag 29 juli 14.00
ZIMIHC theater Wittevrouwen

Panda van Proosdij is van huis uit danser en choreograaf en geeft al meer dan vijftien jaar cursussen over hoe je met beweging van je lichaam je stem kunt ondersteunen. Ze doet dat als docent, maar werkt ook als choreograaf en dramaturg. In deze workshop geeft ze je praktische tips over hoe stem en lichaam elkaar kunnen versterken.

Over de workshopdocent

Over de workshopdocent

Panda van Proosdij werkt al dertien jaar aan haar methode / filosofie: ‘Voice & Physique’. Deze methode gaat over het ondersteunen van de stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en een manier om beweging te laten bijdragen aan de kwaliteit van het zingen. Ze geeft workshops en masterclasses over de hele wereld en creëerde prijswinnende programma’s voor koren. Ook publiceerde ze verschillende boeken. Panda studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie in Nederland, en doceerde Muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Ze werkte met Het Nederlands Kinderkoor, Het Nederlands Vrouwelijk Jeugdkoor en Wilma ten Wolde als bewegingscoach en regisseur. Panda is ook lid van de internationale muziekcommissie die het hoofdprogramma van Leading Voices ontwikkeld heeft.

Algemene informatie

Elke middag kun je van 14.00 – 15.30 uur deelnemen aan diverse workshops, die je laten kennismaken met muziekgenres of zangtechnieken. Van beweging als ondersteuning voor je stem tot Oost-Europese volksmuziek, en van Indiase zangimprovisaties tot spreekkoren. De workshops vinden doorgaans plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen of op een andere plek in het centrum van Utrecht.

Elke workshop wordt maar op één moment gegeven. Per workshop is de toegang € 12,- (voorverkoop) of € 15,- (vanaf 1 juli 2022). Als je een toegangsbewijs hebt gekocht, ontvang je op 20 juli bericht van ons met praktische informatie over de workshop, zoals locatie en tijd en eventueel muziek om voor te bereiden.

English summary

Practical tips to help you to know how to move your body to support your voice.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or daytickets. If you are interested in the topic of movement, you might be interested in the sessions by Tom Johnson in the main programme.)