All about Barok – 3 daags atelier met Béni Csillag

atelier
donderdag 28 juli 9.30
ZIMIHC theater Zuilen

Drie ochtenden werk je onder leiding van Béni Csillag (o.a. artistiek leider van Consensus Vocalis en repetitor bij de Nederlandse Bachvereniging) aan de mooiste barokmuziek. De Grote Bach mag daarbij niet ontbreken! Verdiep jezelf in de speelsheid van de barok, en laat je verrassen door de bijzondere special guest die je met andere ogen naar barokmuziek laat kijken. Een presentatie van het atelier vindt plaats op zondag 31 juli.

Special guest

Barok en jazz: twee muziekstijlen die op het oog weinig met elkaar te maken hebben. Maar kijk je beter, dan zie je grote overeenkomsten. Special guest in dit atelier is vocal jazz legende Joanna Forbes L’Estrange Vanuit haar tientallen jaren ervaring in de vocal jazz laat Joanna je voelen hoe zowel barok als jazz leunen op strakke ritmes en harmonie. Bach klonk nog nooit zo jazzy!

In elk atelier komt ook een gast langs, die je kennis laat maken met een andere muzikale invalshoek op de muziek waar je in het atelier aan werkt. De ateliers vinden plaats in de theaters van ZIMIHC in de wijken Zuilen, Overvecht en Wittevrouwen in Utrecht. Als je een toegangsbewijs hebt gekocht, ontvang je op 20 juli bericht van ons met praktische informatie over de workshop, zoals locatie en tijd en eventueel muziek om voor te bereiden.

Over de atelierdirigent

Over de atelierdirigent

Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding met vioollessen. Ook leerde hij dirigeren en leidde vanaf 2001 een aantal operaproducties. In 2005 begon hij met de studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In deze periode was hij ook verbonden aan de Utrechtse Studenten Cantorij. Tevens werd hij geselecteerd voor verscheidene masterclasses en was hij in 2013 als repetitor verbonden aan het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam. Momenteel werkt hij als docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en dirigeert hij verschillende koren. Béni is tevens dirigent van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Meer
Special guest: Joanna Forbes L'Estrange

Special guest: Joanna Forbes L'Estrange

Joanna Forbes L’Estrange begon haar carrière als muzikaal leider van de vijfvoudig Grammy Award-winnende vocale groep The Swingles en is oprichter en directeur van AQUILA, de volledig vrouwelijke vocale groep van St John’s College, Cambridge. Ze heeft gewerkt met koren en a capella groepen in de VS, China, Australië en in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. Joanna is een ervaren performer die zingt in een grote verscheidenheid aan stijlen.

Meer

Algemene informatie

In een atelier ga je drie ochtenden aan de slag met een specifiek genre uit de koormuziek. Je werkt samen met een specialist uit het genre toe naar een presentatie op zondagmiddag, in de centrale hal van Bibliotheek Utrecht. Er worden drie ateliers georganiseerd. In elk atelier komt ook een gast langs, die je kennis laat maken met een andere muzikale invalshoek op de muziek waar je in het atelier aan werkt. De ateliers vinden plaats in de theaters van ZIMIHC in de wijken Zuilen, Overvecht en Wittevrouwen in Utrecht.

Tijden en prijzen

– donderdag 28 juli & vrijdag 29 juli & zaterdag 30 juli altijd 9.30 – 12.00 uur
– zondag 31 juli presentatie 14.00 – 15.30 uur
– toegang € 40,- voorverkoop / € 45,- vanaf 1 juli 2022 (3 ochtenden + presentatie)

English summary

Three mornings all about Bach with Beni Csillag. Of course with a lot of Bach! Special guest is Joanna Forbes L’Estrange.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or daytickets.)